UW PARTNER VOOR GEGOTEN PRODUCTEN EN ASSEMBLAGE

KEUREN EN METEN

Om topkwaliteit te garanderen gebruiken wij de modernste keuring- en meettechnieken, zowel in de Productie als in het Laboratorium en de Meetkamer:

  • het Laboratorium doet metallografisch onderzoek en mechanische proeven en is volledig toegerust voor chemische analyses, sterkte- en rekmetingen, hardheidmetingen en microscopisch onderzoek om de structuur van onze gietproducten te analyseren. Ook zijn er meerdere röntgenapparaten om gietstukken ‘inwendig’te onderzoeken op bijvoorbeeld insluitingen en poreusiteit. Verder worden reinheidstesten uitgevoerd.
  • In de Productie worden tijdens de productie continue metingen uitgevoerd om de processen te bewaken en te sturen. Voorbeelden zijn temperatuurmeters, drukmeters, geometrische meetapparatuur, kalibers, mallen, het Spectrolab voor de chemische analyse van ons materiaal, röntgenapparatuur en lektestapparatuur.
  • De Meetkamer doet zeer nauwkeurige metingen aan gereedschappen en producten, onder meer met 3D CNC precisiemeetmachines. Ook worden hier alle meetmiddelen beheerd en gekalibreerd volgens internationale standaarden.

Desgewenst of indien noodzakelijk controleren wij élk gietstuk of samenstelling voordat het bij ons de deur uitgaat.

Zo nodig schakelen wij gerenommeerde testinstituten in voor specialistische keuringen of testen.